Hus- & Livsstil
  • Hem
  • Inredning
  • Kultur & Nöje
  • Hus & Hem
  • Skönhet & Mode
  • Bil & Båt
  • Fritid
  • Kontakt

ett gult hus

Hemma hos Lilian Mannerström

Välkomna in i den idylliska trädgården som omsluter herrgården där Lilian och Leif Mannerström bor. Här sprudlar både blommor i alla dess färger och former, samt kronärtskockor, bär och kryddor.


VÄLKOMNA IN i den rofyllda och blommande trädgården på Tvärredslunds gård. Här skapar Lilian och Leif Mannerström sin egen lustgård. Trädgården prunkar av blommor i alla dess färger och former. Kronärtsskockor, bär och kryddor väntar på att skördas.

Lilian tar leende emot och tar med oss till pergolan, där man samlas så ofta man kan för härliga middagar och umgänge. Platsen är ändamålsenligt
utformad med gott om avställningsytor, grillar, gashällsamt stenugn. Pergolan omsluts av kraftigt växande skir guldhumle och doftande
kaprifol, som nästan ger en subtropisk känsla. Att ha tillgång till ”naturensskafferi” på detta sätt är naturligtvis helt underbart!

Inne i huset samlas vi i det ombonade lantköket där Lilian är i färd med att laga sina berömda köttbullar – ett gammalt familjerecept från hennes mor, Greta. Under tiden som hon tillagar dem får vi hennes recept. Ett praktiskt råd när man gör köttbullar är att använda en sprits, dels för att det går snabbare, dels mindre kladd och dessutom ger jämn storlek.

laga köttbullar

 

LILIAN MANNERSTRÖMS KÖTTBULLAR (4 portioner)
Ingredienser:
400 g nötfärs
400 g blandfärs
1 dl gräddmjölk
(½ dl mjölk ½ dl grädde)
1 dl ströbröd
1 ägg
½ dl vatten
2 medelstora kokta potatisar
2 små gul lökar
1 msk farinsocker
3 msk ansjovisspad
2 msk konc. kalvfond
2 msk Kikkoman soja
salt och nymalen vitpeppar
smör till stekning

Så här gör du:

  1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.
  2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
  3. Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  5. Forma runda små köttbullar ca 25 g st och stek gyllenbruna i smör.

 

Föregående artikel Designa ett eget hus
Nästa artikel Färgsprakande konst med stark historia

Liknande inlägg från relaterade kategorier

WILLA NORDIC SKAPAR DITT DRÖMHUS

WILLA NORDIC SKAPAR DITT DRÖMHUS

Enkel elegans på Teaterkällaren

Enkel elegans på Teaterkällaren

PEDER LAMM – FOLKHEMMETS ARKEOLOG

PEDER LAMM – FOLKHEMMETS ARKEOLOG

BEKVÄM MED ATT VARA OBEKVÄM

BEKVÄM MED ATT VARA OBEKVÄM

Arkitektritade husdrömmar i sten

Arkitektritade husdrömmar i sten

Trä hopp & kärlek

Trä hopp & kärlek

Tidlösa och innovativa kök från Bulthaup

Tidlösa och innovativa kök från Bulthaup

MIKAELA LAURÉN – MOTGÅNGARNAS MÄSTARINNA

MIKAELA LAURÉN – MOTGÅNGARNAS MÄSTARINNA


Möt heminredningsstylisten Marie Olsson Nylander

Möt heminredningsstylisten Marie Olsson Nylander

MATCHA UTAN ATT ÖVERDRIVA

MATCHA UTAN ATT ÖVERDRIVA

MIKAELA LAURÉN – MOTGÅNGARNAS MÄSTARINNA

MIKAELA LAURÉN – MOTGÅNGARNAS MÄSTARINNA

Undvik vattenskador – vattenfelsbrytare ger trygghet

Undvik vattenskador – vattenfelsbrytare ger trygghet

Ariana Ramhage – Arkitekten som flydde över isen

Ariana Ramhage – Arkitekten som flydde över isen



Upptäckten av superalgen som föryngrar

LIVET ÄR EN VARITÉ

LIVET ÄR EN VARITÉ

En inblick i Theselius universum

En inblick i Theselius universum

Hemma hos Lilian Mannerström

Hemma hos Lilian Mannerström

Gårdsbutiken – med det lilla extra

Gårdsbutiken – med det lilla extra



Säröhus – Vackert vid havet

Säröhus – Vackert vid havet

Möt Ján Špoták – dansare i Göteborgsoperans danskompani

Möt Ján Špoták – dansare i Göteborgsoperans danskompani

Som att åka skidor i ett vykort

Som att åka skidor i ett vykort

JAKTEN PÅ DEN RYSKE TSARENS BUBBLOR

JAKTEN PÅ DEN RYSKE TSARENS BUBBLOR

MINA KARAKTÄRER ÄR SOM KLIPPDOCKOR

MINA KARAKTÄRER ÄR SOM KLIPPDOCKOR


© 2016 Hus- & Livsstil. En produkt från Bulldog Media Group
Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!