INGREDIENSER: 800 g hjortfiléer, smör till stekning, 4 cl konjak, salt och peppar
SPETSKÅL: 500 g spetskål, smör till stekning, 4 dl vispgrädde, 20 g färsk vintertryffel eller tryffelhack i olja
PEPPARSÅS: 1 dl viltfond, rikligt med grovkrossad vitpeppar, 2 msk smör salt
GARNITYR: färsk timjan
GÖR SÅ HÄR: Finstrimla kålen och fräs lätt i smör i en panna. Koka ihop grädden till hälften i en kastrull. Tillsätt kålen och låt koka ihop ett par min. Smaka av med salt och peppar. Skiva den färska tryffeln lövtunt och blanda ned i grädden. Håll varmt. Salta och peppra hjortfilerna. Stek dem lätt i smör några min. på varje sida i en stekpanna. Häll över konjak och låt den fräsa in. Ta upp köttet och kolla innertemperaturen, ca 55° för ett rosa kött, och lägg det i folie. Häll viltfonden till såsen i pannan och lägg i peppar. Låt koka upp och vispa i lite rumstempererat smör. Sila såsen och smaka av. Stek den kokta broccolin lätt i lite smör. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen, potatis och den smörslungade broccolin. Garnera med en timjankvist.