Rimmad torskrygg med dillpesto INGREDIENSER (4 PERSONER)
Ca 800g torskrygg (alt. sej- eller långarygg)
Salt och peppar RIMLAG
1 lit vatten
2 msk salt
1 msk strösocker DILLPESTO
3 dl hackad dill
3 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesan
½ dl soltorkade tomater
75 g rostade pinjenötter
½ dl olivolja
Så här gör du: Blanda alla ingredienser till rimlagen, låt torskryggen rimmas 1 – 2 tim. Tag upp den och låt den rinna av.
DILLPESTO
Lägg alla ingredienser utom olivolja och pinjenötter i en mixer. Samtidigt som de häller du i olivoljan, lite i taget. Resultatet ska bli en jämn smet. Blanda ner pinje- nötterna i slutet så de hackas lite grovt. Smaka av. Stek torskbitarna i smör, några minuter på varje sida. Alternativt tillaga dem i ugn, 175 grader i ca 8 min till en innertemp av 50 – 52 grader. Servera torsken med dillpeston och mandelpotatis- stomp (lätt mosad).
Dijonpanerad strömming med äpple & vitkål INGREDIENSER (4 PERSONER)
Ca 16 – 20 strömmingsfiléer (ca 600 – 800 g)
3 msk smör
2 ägg
3 dl ströbröd
1 dl dijonsenap
1 dl grovkornig senap
1 knippe bladpersilja, finhackad
Salt och peppar
2 st äpplen
1 vitkålshuvud
½ rödlök
2 dl creme fraiche
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk socker
Så här gör du: Rör ihop senap med persilja och lite peppar. Putsa strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Lägg hälften av filéerna med ryggsidan ner och bred på senapsröran. Lägg därefter resten av filéerna på de andra så att senapsröran ligger mellan filéerna. Vänd de dubbla filéerna i ägg och vänd de sedan i ströbrödet. Salta och peppra. Stek dem i smör. Riv kålen grovt, skiva äpple och rödlök. Fräs kål, äpple och rödlök med socker tills det blivit lite mjukt. Slå på vinägern och rör i crème fraiche. Smaka av.
MER RECEPT OCH TIPS HITTAR DU PÅ:
www.fiskifocus.se