Hus- & Livsstil
  • Hem
  • Inredning
  • Kultur & Nöje
  • Hus & Hem
  • Skönhet & Mode
  • Bil & Båt
  • Fritid
  • Kontakt
5 snabba frågor till Sebastian Mannerström

5 snabba frågor till Sebastian Mannerström

kometen5 snabba frågor till Sebastian Mannerström, kock på Restaurang Kometen i Göteborg, son till Leif Mannerström.


Vad betyder mat för dig?
Det är viktigt. Man behöver äta och det är gott att vara glad när man gör det!

Finaste matminnet?
Med pappa på Kanarieöarna; en charmig restaurang med ett litet kök på endast 2 kvm. Dubbelgrillad gödkalvskotlett, med pata negra skinka, och små frasfriterade bläckfiskar, med vitlöksaioli.

När började du laga mat?
Började så smått när jag var 6 år. Pappa gjorde första
kokboken när jag var 8 år, då ville jag göra en egen.

Vad hittar man i ditt kylskåp hemma?
Pata negra skinka, en god leverpastej, fin kallpressad
olivolja, samt kall öl!

Varför valde du denna rätt?
Kombinationen med kål och tryffel, gifter sig väldigt väl.
Rätt lagad, en festrätt i allra högsta grad.

 

ROSASTEKT HJORTFILÉ MED PEPPARSAS OCH TRYFFELSTUVAD SPETSKAL (4 port)

INGREDIENSER: 800 g hjortfiléer, smör till stekning, 4 cl konjak, salt och peppar
SPETSKÅL:
500 g spetskål, smör till stekning, 4 dl vispgrädde, 20 g färsk vintertryffel eller tryffelhack i olja
PEPPARSÅS: 1 dl viltfond, rikligt med grovkrossad vitpeppar, 2 msk smör salt
GARNITYR: färsk timjan

GÖR SÅ HÄR: Finstrimla kålen och fräs lätt i smör i en panna. Koka ihop grädden till hälften i en kastrull. Tillsätt kålen och låt koka ihop ett par min. Smaka av med salt och peppar. Skiva den färska tryffeln lövtunt och blanda ned i grädden. Håll varmt. Salta och peppra hjortfilerna. Stek dem lätt i smör några min. på varje sida i en stekpanna. Häll över konjak och låt den fräsa in. Ta upp köttet och kolla inner­temperaturen, ca 55° för ett rosa kött, och lägg det i folie. Häll viltfonden till såsen i pannan och lägg i peppar. Låt koka upp och vispa i lite rumstempererat smör. Sila såsen och smaka av. Stek den kokta broccolin lätt i lite smör. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen, potatis och den smörslungade broccolin. Garnera med en timjankvist.

hjortbitar_new


Hemsida

mag2
Föregående artikel Herrgårdsrenovering med spöke - Del 2
Nästa artikel Rennsport - där kvalitén och personliga servicen är viktig

Liknande inlägg från relaterade kategorier

SOCKERBAGAREN HAR KOMMIT TILL STADEN

SOCKERBAGAREN HAR KOMMIT TILL STADEN

Sovrum och infinity-pool med havsutsikt

Sovrum och infinity-pool med havsutsikt

PEDER LAMM – FOLKHEMMETS ARKEOLOG

PEDER LAMM – FOLKHEMMETS ARKEOLOG

LJUDSÄTT TRÄDGÅRDEN

LJUDSÄTT TRÄDGÅRDEN

PARET GER PERSONLIG CHARTER PÅ VÄSTKUSTEN

PARET GER PERSONLIG CHARTER PÅ VÄSTKUSTEN

HEMMA HOS LEIF MANNERSTRÖM

HEMMA HOS LEIF MANNERSTRÖM

En fena i köket

En fena i köket

Det är en styggelse att beskära päronträd som äppelträd

Det är en styggelse att beskära päronträd som äppelträd


Säröhus – Vackert vid havet

Säröhus – Vackert vid havet

Tidlösa och innovativa kök från Bulthaup

Tidlösa och innovativa kök från Bulthaup

TA IN NATUREN I HEMMET

TA IN NATUREN I HEMMET

Badtågen som skulle ta stadsfolket ut till havet

Badtågen som skulle ta stadsfolket ut till havet

JAKTEN PÅ DEN RYSKE TSARENS BUBBLOR

JAKTEN PÅ DEN RYSKE TSARENS BUBBLOR



Säröhus – Vackert vid havet

Säröhus – Vackert vid havet

LJUDSÄTT TRÄDGÅRDEN

LJUDSÄTT TRÄDGÅRDEN

NYFUNKIS EFTER FAMILJENS BEHOV

NYFUNKIS EFTER FAMILJENS BEHOV

Hantverkstjänster med fokus på service

Hantverkstjänster med fokus på service

JAKTEN PÅ DEN RYSKE TSARENS BUBBLOR

JAKTEN PÅ DEN RYSKE TSARENS BUBBLOR



IDAG VÄLJER MÅNGA ETT ÄKTA PARKETTGOLV

IDAG VÄLJER MÅNGA ETT ÄKTA PARKETTGOLV

Bostadstrender i Göteborg

Bostadstrender i Göteborg

HUS MED EDGE

HUS MED EDGE

Drömmen om en egen herrgård växer fram

Drömmen om en egen herrgård växer fram

ÅRETS HUS 2019

ÅRETS HUS 2019


© 2016 Hus- & Livsstil. En produkt från Bulldog Media Group
Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!