En okonstlad och charmig atmosfär uppstår i den vackra restauranglokalen som ligger i samma hus som Stora Teatern i Göteborg. På tallrikarna serveras utsökta rätter med inspiration från det franska och spanska köket men stora delar består också av klassiska svenska smaker där fina råvaror är centralt.
En plats för rena smaker
I den unika och mysiga lokalen har nu Teaterkällaren huserat i tre årstid. Marcus och hans kollegor har tidigare haft hand om uteserveringen under somrarna utanför teatern. De har också varit med och startat upp den välkända restaurangen The Barn på Kyrkogatan. När Marcus tillsammans med sina partners Linus, Alfred och Maher fick chansen att öppna ytterligare en krog i anknytning till Stora Teatern väcktes intresset för att skapa en plats där enkelhet möter smakfullhet. Mycket av fokuset har lagts på att hitta svenska råvaror och recept men samtidigt hämta inspiration från sydeuropeiska köket.
Egen vinkällare
Konceptet där det anspråkslösa får ta plats går igenom alla delar av verksamheten. Med den egna vinkällaren läggs kunskapen hos personalen och sommeliern Måns Fritzner guidar gästerna rätt för att få en passande dryck till middagen.
Teater och mat
Många av de gäster som kommer till Teaterkällaren gör det i samband med ett teaterbesök. Middagen blir då ofta lite tidigare än vanligtvis men matgästerna ska ända kunna sitta ner i lugn och ro och äta utan att det blir stressigt till föreställningen.
Teaterkällaren har länge haft en fokus på att hitta råvaror med riktigt god smak som kan stå för sig själv. Bland valv och trevliga små rum kan gästerna umgås och njuta av den välsmakande maten. För större sällskap finns Matkällaren, som är ett större rum i restaurangen där man kan sitta mer avskilt men ända ta del av den härliga stämningen.